Domowa pasta z cukinii

Domowa pasta z cukinii to wegański dodatek do kanapek, naleśników, makaronów, warzywnych szaszłyków itp.

Przygotowanie jest proste, a skład można modyfikować według upodobań dodając inne przyprawy lub warzywa. Można dodać ser parmezan lub orzechy.

Pasta z cukinii

Składniki
  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek imbiru wielkości 2 ząbków czosnku
  • 5 łyżek nasion słonecznika
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
Instrukcja
  1. Cukinię wraz z imbirem i wyciśniętym czosnkiem zmiksować na pure i podgotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Dodać nasiona słonecznika, oliwę i przyprawy i zmiksować na jednolitą masę.
  3. Schłodzić w lodówce i gotowe.

Smacznego!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.