Mango tak jak wiecie jest moim ulubionym owocem i eksperymentuję z nim na wiele sposobów. Jednym z bardzo prostych przepisów na jego wykorzystanie jest mango lassi. Przepis przywiozłam z Indii. Napój ten jest tam bardzo popularny i serwują różne jego rodzaje. Mi jednak najbardziej smakowała wersja z mango.
Poniżej podaję banalny przepis na ten aromatyczny napój. Sami zobaczcie
Mango Lassi
Trudność: łatwe
Ilość: 6 porcji
Przygotowanie: około 5 min
Produkt bezglutenowy
Składniki
- 850 g pulpy z mango alphonso (jest to najsłodsza odmiana mango)
- 400 g jogurtu greckiego
- można dodać też przyprawy ale hindusi przygotowują ten napój bez takich ozdobników 🙂 pomimo iż lubią stosować przyprawy
Instrukcja
Zmieszać wszystkie składniki i napój gotowy. Można jeszcze schłodzić w lodówce!
Polecam przepis na mango lassi. Smacznego!!!