Zamiast kupować dla swojego niemowlaka słoiczki z deserami owocowymi, wolę przygotowywać je w domu. To przecież takie proste i nie zajmuje dużo czasu. Oczywiście są sytuacje, kiedy słoiczek może się przydać np: podczas podróży. Ale nie ma to jak mus własnej produkcji.
Zastosowanie musu:
- Możesz go podać niemowlakowi jako codzienną porcję owoców lub starszemu dziecku jako deserek.
- Użyć jako dodatek do jogurtu naturalnego zamiast kupować jogurt smakowy.
- Użyć jako dodatek do twarogu zamiast słodzonego dżemu.
- Użyć jako nadzienie do naleśników.
- Użyć jako dodatek do owsianki.
- itd 🙂
MUS JABŁKOWO-GRUSZKOWY
Trudność: łatwe
Ilość: 4 porcje
Ilość: 4 porcje
Przygotowanie: 7-10 min
Produkt bezglutenowy
Produkt bezglutenowy
Składniki
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- 6 łyżek wody
Instrukcja
- Jabłko i gruszkę obrać i usunąć gniazda nasienne.
- Następnie owoce drobno pokroić i uprażyć w wodzie ok. 3 min.
- Po tym czasie owoce zmiksować do konsystencji musu i jeszcze chwilkę podgotować.
Uwagi
Z podanych proporcji wychodzi mi około 4 porcji musu dla niemowlaka.